Интересные факты

Rețetă de vin fiert cu portocale și condimente

Sezonul rece ne bate la ușa iar noi ne pregătim cu drag pentru sărbătorile de iarnă, ceea ce înseamnă că un vin fiert este nelipsit din ritualul zilelor friguroase. Fie că te aduni cu familia sau prietenii, vinul fiert se prepară ușor, rapid și încălzește sufletele tuturor.

Ingrediente:

✔️ 750 ml vin roșu
✔️ 3-4 linguri de zahăr brun sau miere (în functie de vinul pe care l-ai ales – demisec, demidulce sau dulce). Nu exagera însă cu acest ingredient!
✔️ 5-10 cuișoare, în funcție de preferințe. Intensitatea aromei o alegeti dvs!
✔️ 2 batoane de scorțișoară
✔️ 2 foi de dafin
✔️ 2-3 felii de portocală și lămâie
✔️ boabe de piper negru,
✔️ anason stelat

Mod de preparare:

Turnați vinul într-o cratiță și adăugați feliile de portocală și lămâie. Lăsăm la foc mic.

În momentul în care amestecul s-a încălzit, adăugăm zahărul (sau mierea) după gust. Amestecăm foarte bine până când acesta se topește în totalitate.
În continuare, adăugăm condimentele. Amestecăm putin și asteptăm până când vinul ajunge aproape de temperatura de fierbere sau până când dispare spuma de la suprafață.
Dăm oala la o parte de pe aragaz. Acoperim vinul cu un capac și îl lăsăm aproximativ 10 – 15 minute. Astfel, aromele se vor îmbina între ele.

Toarnă vinul în căni, decorează-le cu câte o felie de portocală și bucură-te de aroma minunată alături de cei dragi! Pentru că nimic nu se compara cu un pahar de vin fiert lângă foc, în serile friguroase, alături de prieteni sau familie.